Relipe Oy - Tilitoimisto - Redovisningsbyrå - Accounting Firm

Tilitoimisto Relipen BLOGI

Tilitoimisto Relipen blogia pitää KLT-kirjanpitäjä, yritysneuvoja Johanna Sirkiä, joka on myös Relipe Oy:n omistaja.

Blogin kirjoittajalta

Käsittelen tilitoimiston blogin artikkeleissa yritystoimintaan ja taloushallintoon liittyviä kysymyksiä. Kirjoitan asioista lähinnä pienten yritysten, mikroyrittäjien sekä aloittavien yrittäjien näkökulmasta. Tarkoituksena on antaa käytännönläheisiä neuvoja erilaisiin tilanteisiin sekä linkkejä luotettaviin tietolähteisiin.

Joistain asioista saatan antaa melko yksityiskohtaisia neuvoja. Nämä kirjoitukset eivät kuitenkaan ole täydellisiä eivätkä tyhjentäviä ohjeita, vaan pikemminkin esimerkkejä asioista, joihin tulisi kiinnittää huomioita. Tarkempia ja kattavampia ohjeita voit löytää kirjoituksissa olevien linkkien avulla. Lisäksi kannattaa muistaa, että kirjanpitoa ja verotusta koskevat säännökset muuttuvat jatkuvasti, joten vanhemmissa kirjoituksissa saattaa olla osittain vanhentunutta tietoa.

Tilitoimiston asiakas, ota yhteyttä kirjanpitäjään ja kysy tarkempia neuvoja, kun olet epätietoinen jostain seikasta.

Terveisin, Johanna Sirkiä
kirjanpitäjä (KLT), yritysneuvoja

Blogin artikkelit uusimmasta alkaen

Brexit ja tulliselvitykset 1.1.2021 alkaen

Brexit eli Yhdistyneen Kuningaskunnan ero EU:sta tulee täysillä voimaan 1.1.2021. Jouluna 2020 saadun neuvottelutuloksen mukaan tullivapaus säilyy EU:n ja Britannian välisessä kaupassa. Kuitenkin tulliselvitykset on tehtävä aina, kun tavaraa viedään tai tuodaan EU-rajan yli.

lue lisää

Yritystoiminnan tuloverotus 4: Osakeyhtiö ja OY-yrittäjä

Osakeyhtiö ja omistaja-yrittäjä ovat erillisiä verovelvollisia. Yhtiön ja yrittäjän väliset järjestelyt vaikuttavat siihen, miten verotus tapahtuu ja kuinka suureksi yritystoiminnan kokonaisverotaakka muodostuu. Tässä artikkelissa käydään läpi verotukseen vaikuttavia kysymyksiä oy-yrittäjän näkökulmasta. (Päivitetty 20.11.2021.)

lue lisää

Yhtiön edunsaajien tiedot ilmoitettava kaupparekisteriin

Yritysten velvollisuutena on huolehtia, että PRH:n kaupparekisterissä on oikeat, ajantasaiset tiedot yrityksestä. Kaupparekisteriin ilmoitettavia tietoja ovat mm. toimitusjohtaja, hallituksen jäsenet ja varajäsenet, tilitarkastajat, yrityksen osoite, osakepääoma ja yhtiöjärjestys. Heinäkuusta 2019 alkaen kaupparekisteriin tulee ilmoittaa myös yrityksen edunsaajat. (Päivitetty 20.11.2021.)

lue lisää

Sanastoja ja termipankkeja

Täältä saat linkit viranomaistahojen ja ammatillisten organisaatioiden laatimiin sanastoihin ja termipankkeihin, joista löydät käännökset ja selitykset eri alojen ammattitermeistä ja lakitermeistä. (Päivitetty 20.11.2021.)

lue lisää

Ajopäiväkirja

Ajopäiväkirjaa tarvitaan, jotta saadaan verotusta varten eritellyt tiedot työajoista ja yksityisajoista. Täältä saat paperille tulostettavan ajopäiväkirjan sekä linkit verohallinnon ohjeisiin. (Päivitetty 20.11.2021.)

lue lisää

Yrityksen perustaminen, osa 1: Hanki tietoa

Yrittäjänä olet vastuussa asioista paljon laajemmin kuin tavallinen ihminen tulee ajatelleeksi. Yrittäjänä et voi välttää omaa vastuutasi sillä, että et tiennyt jotain asiaa. Yrittäjän vastuulla on ottaa selvää asioista omatoimisesti. Ennen kuin teet yrityksen perustamisilmoitusta tai muita oikeudellisesti velvoittavia toimenpiteitä, kannattaa ottaa kunnolla selvää asioista.

lue lisää

Verkkokaupasta ostaminen yritykselle

Yritykselle ostettaessa on huolehdittava, että arvonlisäverot menevät oikein ja että hankinnoista saadaan kunnolliset tositteet kirjanpitoon. Sitä varten täytyy verkkokaupan asiakastietoihin tallentaa asiakkaana olevan yrityksen tiedot.

lue lisää

Etsi tietoa tilitoimiston blogista

Etsi blogin kirjoituksia käyttämällä hyväksesi blogin kategorioita ja avainsanoja sekä hakutoimintoa.

Blogin kategoriat

Jokainen artikkeli on liitetty 1–3 kategoriaan. Kategoriat on ryhmitelty pääkategorioihin ja alakategorioihin. Alakategoriaan kuuluva artikkeli kuuluu samalla saman kategoriaryhmän pääkategoriaan.

Klikkaa alla olevia kategorioita, niin saat hakutuloksena kyseiseen kategoriaan kuuluvat artikkelit.

Blogin avainsanat

Blogi-artikkeleihin voi liittyä yksi tai useita avainsanoja.

Klikkaa avainsanaa, niin saat hakutuloksena listan artikkeleita, joihin kyseinen avainsana on liitetty.

Hakutoiminnot

Relipe.fi-sivuston yleinen hakukenttä löytyy jokaisen sivun yläreunasta valikon yhteydestä. Hakukenttä aukeaa, kun klikkaat suurennuslasi-kuvaketta.

Kirjoita hakukenttään etsimäsi sana ja paina enter-näppäintä tai klikkaa Hae/Search-painiketta.

Jos haluat etsiä tarkasti tietyllä fraasilla (peräkkäsillä sanoilla), niin lisää ”lainausmerkit fraasin alkuun ja loppuun”.

Kun haluat kohdistaa hakutoiminnon pelkästään Tilitoimiston blogissa oleviin kirjoituksiin, käytä alla olevaa hakukenttää.