Tilitoimisto RELIPE OY

Kirjanpitäjä Johanna Sirkiä kertoo yritystoiminnastaan ja yrityksestään

 

Kirjanpitäjä Johanna Sirkiä

Olen toiminut yrittäjänä 1998 alkaen, aluksi toiminimellä ja 2004 alkaen omistamassani Relipe Oy:ssä. Olen valmistunut HSO-sihteeriksi 1995 Helsingin Sihteeriopistosta. Kyseessä oli kaupallisen alan 3-vuotinen opistotasoinen tutkinto, joka melkein vastaa nykyistä tradenomin amk-tutkintoa. Lisäksi olen opiskellut oikeustiedettä. Työni takia opiskelen tietenkin jatkuvasti kirjanpitoon ja verotukseen liittyvää uusinta tietoa.

Toimialana taloushallinto

Olen työskennellyt eri toimialoilla. Jo yrittäjän urani alussa neuvoin muitakin aloittavia yrittäjiä. Olen aina ollut kiinnostunut siitä, miten yrityksen talousasiat voisi järjestää helpommin ja paremmin, niin että yrittäjä voisi paremmin keskittyä varsinaiseen bisnekseensä. Lopulta olen jättänyt muut toimialat ja nyt keskityn vain taloushallintopalveluihin: siihen miten sinunkin yrityksesi talousasiat saadaan sujumaan paremmin.

Relipe Oy:n perustiedot

  • Yritysmuoto: osakeyhtiö
  • Nimi: Relipe Oy
  • Perustettu ja rekisteröity: 2004
  • Päätoimiala: kirjanpito- ja tilinpäätöspalvelut
  • Kotipaikka: Vantaa
  • Y-tunnus: 1919594-4
  • ALV-tunnus: FI19195944
  • Voimassa olevat verohallinnon rekisteröinnit voi tarkistaa YTJ-palvelusta www.ytj.fi

 

Procountorin Partneritilitoimisto

Procountor-partneri

Relipe Oy on toiminut Procountorin partneritilitoimistona vuodesta 2011 alkaen. Procountor on sähköisen taloushallinnon järjestelmä, jonka avulla voidaan hoitaa kaikki taloushallinnon toimet. Olen valinnut Procountorin, koska se sopii hyvin myös pienille yrityksille. Sen avulla saamme yrityksesi talousasiat hoidettua helpommin, nopeammin ja tehokkaammin. Saat Procountorin yrityksellesi meiltä.

Asiakkaamme

Relipe Oy on erikoistunut pienyritysten, pienyrittäjien ja aloittavien yrittäjien palvelemiseen. Autamme yrityksen perustamistoimissa. Neuvomme yrityksen talousasioiden järjestämisessä ja hoitamisessa. Kun on kyse pienestä yrityksestä, on tärkeää ottaa huomioon myös yrittäjän oma ja hänen perheensä tilanne verotuksen ja vakuutusten ja muiden asioiden suhteen. Pyrimme auttamaan mahdollisimman hyvin, olipa kyseessä yrityksen asiat tai yrittäjän muut kysymykset.

JÄSENYYDET

Relipe Oy on jäsenenä seuraavissa järjestöissä:

Kauppakamari

Vuonna 2011 yritykseni liittyi Helsingin seudun kauppakamarin jäseneksi. Keskeinen syy oli Kauppakamarin tarjoamat erinomaiset neuvontapalvelut ja tietopalvelut, joita olen aktiivisesti hyödyntänyt kirjanpidon ja verotuksen kysymyksissä. Lue lisää:

Helsingin seudun kauppakamari

Kauppakamarin Tietopalvelu

Kauppakamarin Kirjakauppa

Veronmaksajat

Veronmaksajain Keskusliittoon olen kuulunut jo ennen yritystoiminnan aloittamista ja yritysjäseneksi siirryin vuonna 1998 ryhdyttyäni yrittäjäksi. Veronmaksajat tarjoaa asiantuntevaa neuvontaa ja koulutusta sekä henkilökohtaiseen verotukseen että yritystoiminnan verotukseen liittyvissä kysymyksissä. Veronmaksajien tuotteita voi ostaa verkkokaupasta.

Suomen Yrittäjät

 

Yritykseni on ollut jäsenenä Suomen Yrittäjissä 1998 alkaen, ensin toiminimenä ja 2004 alkaen Relipe Oy:nä. Suomen Yrittäjät toimii pienten ja keskisuurten yritysten edunvalvojana. Lisäksi se tarjoaa jäsenyrityksille neuvontaa, koulutusta ja muita hyödyllisiä jäsenpalveluja. Yrittäjillä on paikallisyhdistyksiä joka puolella Suomea. Relipe Oy:n paikallisyhdistys on Vantaan Yrittäjät. Katso lisätiedot: www.yrittajat.fi

TIETOLÄHTEET

Tilitoimistomme käytössä on seuraavat tietolähteet:

KauppakamariTieto

KauppakamariTiedon sähköiset tietokansiot ovat jatkuvasti ajantasaisia tietolähteitä, joista löytyy yksityiskohtaista tietoa taloushallinon kysymyksiin. Olen tilannut tilitoimistoni käyttöön KauppakamariTiedon koko palvelun eli kaikki tietokansiot, jotka kattavat kirjanpidon, verotuksen, yhtiöoikeuden, palkanlaskennan jne.

Veronmaksajain julkaisut

Tilitoimistolleni on tulee seuraavat Veronmaksajien lehdet ja julkaisut:

Lisäksi tilitomistollani on käytössä useita Veronmaksajien julkaisemia kirjoja.

Taloushallinnon ammattikirjat

Kirjanpitoon, verotukseen ja muuhun taloushallintoon liittyvää ammattikirjallisuutta käytetään ja opiskellaan jatkuvasti. Ja uutta kirjallisuutta hankitaan, kun tulee muutoksia lainsäädäntöön ja ilmestyy uusia tärkeitä kirjoja. Taloushallinnon ammattikirjamme löytyvät näistä:

Talentumin kirjat: Liiketoiminta / Taloushallinto
(WSOY:n eli SanomaPron taloushallinnon julkaisut ovat siirtyneet Talentumille.)

Editapublishing, EdiLexPro / Taloushallinto

Kauppakamarin kirjat / Taloushallinto

Lakitieto ja viranomaisohjeet

Ajantasainen lainsäädäntö löytyy tietenkin Finlex.fi-palvelusta.

Lisäksi käytössämme on KauppakamariTiedon Verolait-tietopalvelu, josta löytyvät kootusti kaikki verotukseen vaikuttavat säädökset.

KauppakamariTiedon kautta löytyvät myös Työ- ja elinkeinoministeriön Kirjanpitolautakunnan ohjeet, mutta ne löytyvät myös Kirjanpitolautakunnan omalta verkkosivustolta.

Verohallinnon ohjeet löytyvät vero.fi-sivustolta ja varsinkin syventävät vero-ohjeet ovatkin sellaisia, että niiden lukeminen onkin nimenomaan kirjanpitäjän työtä.

Suomen Yrittäjien palvelut

Suomen Yrittäjien lehdet muu tiedotustoiminta on hyödyllinen tietolähde, joista yleensä löytää kaikki pienyrittäjiä koskevat uutiset ja uusimmat tietopäivitykset. Yrittäjien neuvontapalveluista saa apua monenlaisiin kysymyksiin ja koulutustilaisuuksista saa pätevää tietoa moniin yritystoiminnan aiheisiin.

Pin It on Pinterest