Sanastoja ja termipankkeja

08.09.2018 | Taloushallinto

SUOMI ♦ SVENSKAENGLISH

Mitä sana tarkoittaa? Mitä se on toisella kielellä?

Kun kyseessä on verotukseen, lainsäädäntöön tai tiettyyn alaan liittyvä erikoistermi, niin kannattaa olla varovainen sen suhteen, mistä lähteistä etsit vastauksia. Googlaamalla tai facebookissa kavereilta kysymällä voit saada jonkinlaisia vastauksia. Wiki-sivustotkin voivat olla avuksi. Mutta ovatko saamasi selitykset ja käännökset oikeita, hyviä tai riittävän tarkkoja?

Lainsäädännössä ja monissa ammatillisissa yhteyksissä termejä käytetään tarkasti tietyllä tavalla ja tietyssä merkityksessä. Usein termeillä on tietyt vakiintuneet käännökset. Niinpä vastauksia kannattaa etsiä oikeista paikoista. Niitä ovat mm. kyseistä alaa käsittelevät viranomaiset tai kyseisellä alalla toimivat järjestöt.

Olen koonnut tähän linkkejä viranomaistahojen ja ammatillisten organisaatioiden laatimiin sanastoihin ja termipankkeihin. Useimmissa sanastoissa selitetään sanan merkitys sekä annetaan käännöksiä eri kielille. Tavallisimmat kielet ovat suomi, ruotsi ja englanti, mutta joissain sanastoissa on mukana myös useita muita kieliä. Lisäksi on sellaisia sanastoja, joissa ainoastaan selitetään termin merkitys.

Eri alojen sanastoja

Yleiskielisiä sanastoja

Blogin kategoriat / Blog Categories

Pin It on Pinterest