Relipe Oy - Tilitoimisto - Redovisningsbyrå - Accounting Firm

Taloushallinnon paperilomakkeita

Sähköisessä taloushallinnossa voidaan useimmat tositteet käsitellä täysin paperittomasti. Kuitenkin joissain tilanteissa paperilomakkeiden käyttäminen on helpompaa tai nopeampaa. Monilla yrittäjillä on myös tilanteita, jolloin tietokone tai muut sähköiset välineet eivät ole käytössä. Kuitenkin liiketapahtumat tulisi kirjata viivytyksettä. Silloin on hyvä käyttää paperia ja kynää.

Alla olevien painikkeiden kautta löydät PDF-tiedostoja, jotka on tarkoitettu tulostettavaksi paperille. Näissä PDF-lomakkeissa on tekstikentät yrityksen nimeä ja Y-tunnusta varten. Kirjoita PDF-lomakkeen kenttiin oikeat tiedot, ennen kuin tulostat lomakkeet paperille. Siten saat valmiiksi omalle yrityksellesi yksilöidyt lomakkeet. Ajopäiväkirjan sisältösivujen yläreunassa on tekstikentät auton käyttäjän nimeä ja auton rekisterinumeroa varten. Nekin kannattaa täyttää valmiiksi ennen kuin tulostat ajopäiväkirjan sivut paperille.

Näiden lomakkeiden muut kohdat on tarkoitettu täytettäväksi paperille käsin kirjoittamalla. Mikäli haluat täyttää tiedot kokonaan tietokoneella, niin siihen tarkoitukseen suosittelen sähköistä taloushallintoa (esimerkiksi Procountor Taloushallinto). Tarkempia tietoja kirjanpidon lomakkeista ja tarvittavista muistiinpanoista saat kirjanpitäjältäsi.

Lomakkeet (alla olevat siniset painikkeet) aukeavat selaimessasi uuteen välilehteen.

Tätä kirjoitusta ja näitä lomakkeita on päivitetty 13.11.2018.

Kirjoittaja/Author: Johanna Sirkiä

Johanna on KLT-kirjanpitäjä, yritysneuvoja ja Relipe Oy:n omistaja. Johanna on toiminut yrittäjänä vuodesta 1998 alkaen. — Johanna is KLT-qualified accountant, business advisor and owner of Relipe Ltd (Finland). She has worked as entrepreneur since 1998.

Blogin kategoriat / Blog Categories