Taloushallinnon paperilomakkeita

17.07.2015 | Kirjanpito, Matkakulut, Myynnit, Tositteet

Sähköisessä taloushallinnossa voidaan useimmat tositteet käsitellä täysin paperittomasti. Kuitenkin joissain tilanteissa paperilomakkeiden käyttäminen on helpompaa tai nopeampaa. Monilla yrittäjillä on myös tilanteita, jolloin tietokone tai muut sähköiset välineet eivät ole käytössä. Kuitenkin liiketapahtumat tulisi kirjata viivytyksettä. Silloin on hyvä käyttää paperia ja kynää.

Alla olevien painikkeiden kautta löydät PDF-tiedostoja, jotka on tarkoitettu tulostettavaksi paperille. Näissä PDF-lomakkeissa on tekstikentät yrityksen nimeä ja Y-tunnusta varten. Kirjoita PDF-lomakkeen kenttiin oikeat tiedot, ennen kuin tulostat lomakkeet paperille. Siten saat valmiiksi omalle yrityksellesi yksilöidyt lomakkeet. Ajopäiväkirjan sisältösivujen yläreunassa on tekstikentät auton käyttäjän nimeä ja auton rekisterinumeroa varten. Nekin kannattaa täyttää valmiiksi ennen kuin tulostat ajopäiväkirjan sivut paperille.

Näiden lomakkeiden muut kohdat on tarkoitettu täytettäväksi paperille käsin kirjoittamalla. Mikäli haluat täyttää tiedot kokonaan tietokoneella, niin siihen tarkoitukseen suosittelen sähköistä taloushallintoa (esimerkiksi Procountor Taloushallinto). Tarkempia tietoja kirjanpidon lomakkeista ja tarvittavista muistiinpanoista saat kirjanpitäjältäsi.

Lomakkeet (alla olevat siniset painikkeet) aukeavat selaimessasi uuteen välilehteen.

Blogin kategoriat / Blog Categories

Pin It on Pinterest