Relipe Oy - Tilitoimisto - Redovisningsbyrå - Accounting Firm

Yrityksen perustaminen

Käytä hyväksesi tilitoimiston tarjoamaa yritysneuvontaa, kun suunnittelet yrityksen perustamista.

Yrityksen perustamisilmoitus on hyvä tehdä yhdessä kirjanpitäjän tai yritysneuvojan kanssa.

q

Suunnittele, keskustele, ota selvää

Yritystoimintaan liittyy paljon kysymyksiä, joita monet eivät tule ajatelleeksi. Tee ensin alustavat suunnitelmat: mitä aiot myydä, kenelle, missä, milloin, miten? Tarkkojen suunnielmien tekeminen voi tuntua vaikealta, joten kysy itseltäsi: Mistä asioista tarvitsen lisää tietoa? Tee lista kysymyksistäsi ja ota selvää asiosta.

Suunnitelmien ja laskelmien tekemiseen kannattaa käyttää apuvälineitä. Esimerkiksi Business Model Canvas ja Lean Canvas ovat hyviä työkaluja yritysidean työstämiseen. Yrityksen kannattavuuden ja rahoituksen suunnitteluun kannattaa käyttää valmiita laskentapohjia. Yritysneuvoja osaa neuvoa sinulle suunnittelutyökalujen ja laskelmien käyttöä. Yritysneuvojan kanssa kannattaa muutenkin keskustella. Hän voi antaa palautetta suunnitelmistasi ja laskelmistasi ja kannustaa sinua eteenpäin.

q

Älä hätiköi perustamisilmoituksen kanssa!

Yrityksen rekisteröinti kaupparekisteriin ja verohallintoon onnistuu helposti ja nopeasti. Yrityksen rekisteröintiä ei yleensä kannata kiirehtiä. Tee ensin suunnitelmat ja kaikki muut valmistelut mahdollisimman valmiiksi. Myös yrityksen perustamisilmoitus kannattaa ensin suunnitella ja vasta sitten lähettää.

Mikäli perustamisilmoitus tuli tehtyä hätiköiden tai tulee muutoksia suunnitelmiin, voit tietenkin tehdä muutosilmoituksen yrityksen tietoihin. Kaupparekisterin muutosilmoitukset ovat kuitenkin maksullisia. Ja verotusrekisteröintien muutokset ovat joskus aika hankalia.

Suunnittele. Hanki tietoa. Keskustele yritysneuvojan ja/tai kirjanpitäjän kanssa. Suunnittele ja valmistele. Vasta sitten se perustamisilmoitus.

Z

Yritysneuvojan palvelut

Yritysneuvoja, kirjanpitäjä Johanna Sirkiä neuvoo yrityksen perustamiseen liittyvissä kysymyksissä:

 • suunnitelmien ja laskelmien tekeminen
 • yritysmuodot
 • yrityksen ja yrittäjän verotus
 • vakuutukset
 • yrittäjän sosiaaliturva
 • yrityksen taloushallinnon järjestäminen
 • yrityksen perustamisilmoitus ja rekisteröinnit
q

Yrityksen perustamisilmoitus

Yrityksen perustamisilmoituksella on muutama kohta, joihin liittyy väärinkäsityksiä. Perustamisilmoituksella myös kysytään yrityksen kirjanpitoon ja verotukseen liilttyviä asioita. Niinpä perustamisilmoitus kannattaa tehdä yhdessä kirjanpitäjän kanssa.

Perustamisilmoituksella yritys ilmoitetaan kaupparekisteriin ja verohallinnon rekistereihin, mutta nämä ilmoitukset voidaan tehdä myös erikseen. Mikäli liiketoiminta aloitetaan myöhemmin kuin rekisteröinti kaupparekisteriin, niin silloin verohallinnolle voidaan tehdä aloitusilmoitus erikseen myöhemmin.

Yrityksen starttipaketti

Yrityksen perustamiseen ja yritystoiminnan aloittamiseen liittyy paljon opeteltavaa ja hoidettavia asioita. Siksi olen tehnyt starttipaketin, jonka avulla kaikki tärkeät asiat saadaan kuntoon heti alusta alkaen. Aloittavan yrityksen starttipakettiin sisältyy mm.

 • Yritystoiminnan aloittamiseen liittyvä neuvonta
 • Yrityksen perustamisilmoituksen tekemisessä avustaminen
 • Sähköisen taloushallinnon avaaminen yritykselle
 • Opastus taloushallinnon järjestelmän käyttämiseen

Tehdään yrityksellesi hyvä startti